Изчезна синът на помощник на екзекутирания чичо на Ким Чен Ун

  • 19 ноември 2014 20:02

  • 2960
  • 1
Изчезна синът на помощник на екзекутирания чичо на Ким Чен Ун
©

Синът на един от помощниците на Чан Сон Тхек - екзекутирания през декември миналата година чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - е изчезнал в Париж, съобщи днес южнокорейската агенция Йонхап, предаде ТАСС.

Служител на Висшето национално училище по архитектура в Париж, където е учил изчезналият младеж, каза, че преподаватели и студенти не са го виждали повече от две седмици. Парижката полиция е започнала да издирва студент на име Хан още миналата  седмица. Според южнокорейската агенция той е бил отвлечен от севернокорейските спецслужби, но е успял да избяга по пътя за летището. Не се знае къде се намира в момента.

Изчезналият е син на един от помощниците на Чан, чичото на Ким, който беше председател на Държавния комитет за отбрана и бе смятан за един от най-влиятелните хора в Северна Корея. Той бе осъден на смърт и екзекутиран за "контрареволюционна, антипартийна и фракционерска дейност", гласеше официалното съобщение.

След изпълнението на смъртната му присъда в КНДР започнаха големи кадрови чистки. Южнокорейски медии неотдавна съобщиха, че е задържан и бащата на изчезналия студент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2960 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666

2015.05.13 | 08:12

1
ПСИХОПАТИ

Добави коментар

Водещи новини