Шахматист вдигна под тревога полицията в Осло

  • 12 ноември 2014 13:05

  • 1673
  • 2
Шахматист вдигна под тревога полицията в Осло
© Getty Images/Guliver

Полицията в Осло е била вдигната по тревога, за да провери на какво се дължат неистовите крясъци, идващи от апартамент, съобщава в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Първоначално те си помислили, че става дума за поредния битов скандал с насилие, предизвикано от злоупотребя с алкохол. Но когато пристигнали на посочения адрес, вратата им отворил човек в напълно трезво състояние. Това още повече заострило подозренията на полицаите, повикани от бдителни съседи. Когато влезли в апартамента те не заварили нито алкохол, нито малтретирана жена или приятелка. В хола, откъдето идвали крясъците, имало само един работещ лаптоп.

Оказало се, че провинилият се играел шах с компютъра си и умната машина на няколко пъти победила човека. При всяка загуба следвали неистови крясъци и псувни на загубилия партията.

Полицията отправила само предупреждение на нарушителя и го посъветвала по-тихо да изразява горчивината от загубата, пък било то и от лаптоп.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1673 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.12 | 14:53

1
Ахаха, аз правя същото, но когато играя шах срещу хора в интернет и губя от очевидно по-слаби от мен противници. Напълно го разбирам пича.

2014.11.12 | 16:11

2
Явно губиш от по-добри противници. А и като те гледам си 310 ело, к'во се пениш, слабак ?!?

Добави коментар

Водещи новини