Ислямисти са планирали нападение срещу Елизабет II, твърди в. "Сън"

  • 08 ноември 2014 12:01

  • 1726
  • 2
Ислямисти са планирали нападение срещу Елизабет II, твърди в. "Сън"
© gettyimages

Четирима последователи на радикалния ислям, които бяха арестувани в нощта на четвъртък срещу петък в Лондон, са планирали нападение срещу британската кралица Елизабет Втора, предаде ТАСС, като се позова на британския в. "Сън".

Мъжете трябвало да атакуват днес кралицата с нож. Засега Скотланд ярд не потвърждава информацията на таблоида, а само пояснява, че продължава разследването и обиските, свързани с арестите. Задържаните са на възраст от 19 до 27 години. Според "Сън" те планирали да намушкат кралицата по време на Фестивала на британския кралски легион - армейско честване, което ще се състои днес в залата Ройъл Албърт и на което по план трябва да присъства британският монарх, предаде БТА.

На събитието ще присъстват политици и знатни персони. Накрая участниците и публиката ще запазят една минута мълчание в памет на военните, загинали през Първата световна война. През това време от тавана на залата ще се сипе дъжд от листа на макове - цветето, с което британците отдават почит на жертвите на първия глобален конфликт.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1726 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tjcf

2014.11.10 | 03:14

2
E pa da e otrepqt taq dyrta masonska ve6tica neinoto poteklo e oblqto s kryv i robstvo.

2014.11.10 | 03:07

1
На кой му пука за това изкукало бабче, че да си създава главоболия да го трепе?

Добави коментар

Водещи новини