Марина Льо Пен поиска оставката на шефа на ЕК

  • 06 ноември 2014 16:38

  • 2350
  • 1
Марина Льо Пен поиска оставката на шефа на ЕК
© gettyimages

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето трябва да подаде веднага оставка, каза Марина Льо Пен, предаде ТАСС.

Поводът лидерът на евроскептичния Френски национален фронт да поиска ръководителят на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз да се оттегли от поста, който зае на 1 ноември 2014 г., е скандалът с укриването на данъци. Днес бе изнесена информация как стотици световни фирми са спестили милиони долари от данъци, като са подписали споразумения с Люксембург. Юнкер бе премиер на Великото херцогство 18 години.

Според Льо Пен голяма част от документите са били оформени, когато шефът на ЕК е бил министър-председател на малката западноевропейска държава. Тя поиска и френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 да даде обяснение как компаниите от страната са си спестили дължимите суми към Париж.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Красимир

2014.11.08 | 08:49

1
Ето ти национално отговорни политици в лицето на французойката Марина Льо Пен. А Юнкер е поредното доказателство за "необвързаността" на еврогейските политици лобисти с компании, фирми и монополи. Ето ги икономическите еврогейски ценности. Още малко остава.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини