Член на партията на Льо Пен прие исляма

  • 27 октомври 2014 12:15

  • 1587
  • 4
Член на партията на Льо Пен прие исляма
© gettyimages

Членът на френската партията на Марина Льо Пен Национален фронт - Максенс Батой прие исляма, пише британският в. Дейли телеграф.

Членът на общинския съвет на парижкия район Ноази ле Гран е разпространил видео, в което обявява за преминаването в редиците на последователите на източната религия и призовава съпартийците си, известни със своите антимюсюлмански възгледи,  да последват неговия пример. 

 22-годишният французин в клипа заявява че между идеологията на крайнодясната партия и исляма много общи черти. "И религията ми, и моята партия са демонизирани от медиите, техният образ, създаван от журналистите, няма нищо общо с действителността. Националният фронт, както и ислямът, защитава най-бедните. Нашата партия се бори срещу високите лихви, а при мюсюлманите лихварството е забранено", казва Батой във видеото.

Местният партиен секретар Жордан Бардела, обаче от своя страна заяви, че младият французин е изгонен от организацията на политическата формация в парижкото предградие. "Въпросът на вяра е личен избор, който аз уважавам. Обаче изказването и призивът за преминаване към исляма е неприемлив", отбелязва функционерът. Изданието допълва, че "Национален фронт" е бил шокиран от клипа на Батой.

Въпреки това Батой все още е член на политическата формация и участва в работата на органа на местна власт. Той заявява: Сигурно някои мои избиратели ще бъдат разочаровани от постъпката ми. Аз обаче ще им обясня – ислямът иска да обедини всички хора по Земята.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1587 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.28 | 12:11

3
Голям Праз ! Тук българският " Орбан " Волен Мехмед Сидеров прие исляма и в знак на съгласие цялата му група се обряза, пък не правим въпрос от това. Ето Любо Ангелов прие исляма и името Осман Хасан, малко се бъзикаме с него но той си държи на новата вяра. Редовно ходи в джамията даже са му прекарали интернет там та са и троли докато се моли на рогатия.

2014.10.28 | 12:11

4
И КВОЯ КАТО Е ПРИЕЛ ИСЛЯМА? НАЛИ НЕ Е ПРИЕЛ ЮДАИЗМА КАТО ТЕБ. ЖИВЕЙ И ОСТАВИ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ. ДИВАК.
Херсей

2014.10.27 | 23:59

1
От последователите на кървавият култ наречен християнство, да ядът месо, и да пият кръв, твърдейки че така се очиствал човек от греховете, чрез човешка кръв и месо. Ами това да го кажат че се молили били на рогатият мюсюлманите, си е направо комплимент бе безчестник.
Фен на #1

2014.10.28 | 02:46

2
Ахахаха това наистина ми хареса...:D :D

Добави коментар

Водещи новини