Силвио Берлускони се оттегля предсрочно

  • 04 октомври 2011 10:52

  • 918
  • 0
Силвио Берлускони се оттегля предсрочно
© gettyimages

Премиерът на Италия Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 реши да се оттегли от заеманите постове преди 2013 г., пише газета.ру.

Ръководителят на кабинета в Рим бе обявил, че ще се кандидатира за следващ премиерски пост само в краен случай на парламентараните избори след две години.  Политикът ще сдаде поста лидер на партията "Народ на свободата" на Анджелино Алфано. Берлускони лично заявил сред свои съратници и в най-скоро време ще обяви по италианските телевизии официално решението. "Чакам по-подходящ момент", казал той пред съпартийците. Партията му претърпя унизително поражение на местните избори в родния на премиера на Италия Милано. "По-рано името на Берлускони означаваше успех, а сега то е проблем, пишат местни вестници".

Освен политическите и икономическите проблеми медиите все повече следят скандалите около непълнолетната мароканка Карима ал Махруг и сделката с Mediaset. Берлускони трябва да отговаря за нерегламентирана сексуална връзка, злоупотреба със служебно положение и данъчни измами в размер на на около 35 млн. евро.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини