Австралия вбеси европейците със скандална кампания (видео)

  • 22 октомври 2014 11:31

  • 2491
  • 1
Австралия вбеси европейците със скандална кампания (видео)
©

Австралия вбеси света в изключително странна и антитуристическа кампания, според критиците. Правителството на държавата континент е одобрило маркетинг стратегия, която гласи: "Няма начин. Няма да направите Австралия свой дом.".

Текстът е написан на цели 17 езика и при всички тях е на фона на илюстрация на опасно море и кораб, който плава в него. Плакатът е част от оперативна програма на Австралия, която се бори за по-сериозно опазване на границите, с цел намаляване на нелегалните емигранти.

От ирландския сайт Irish Central report коментират случая като ироничен. Те отбелязват, че тонът на държавата континент е бил много по-различен в миналото. Правителството през годините е приканвало европейци, предимно британци да посещават и живеят в Австралия, пише inews.bg.

След бурна реакция на страна на Европа, неправителствената организация в Сидни Refugee Action Coalition, която защитава правата на бежанците и е отговорна за кампанията, заяви че плакатите целят намаляване на смъртните случаи в морето, при опити да се влезе в Австралия нелегално.

Според сенатора Сара Хенсън Янг кампанията е проява на лош вкус. Дамата е категорична, че не може страна, което е един от главните "виновници" за създаване на Конвенция за бежанците да има толкова остро отношение към тях. 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.28 | 08:29

1
Европейски съюз, палача на европейските народи, майка за чалмите.

Добави коментар

Водещи новини