Позлатяват холандския Черен Пит

  • 15 октомври 2014 11:04

  • 1251
  • 1
Позлатяват холандския Черен Пит
©

Тъмнокожият помощник на Дядо Коледа в холандския град Гауда ще бъде пребоядисан в златист цвят, пише британският в. Индипендънт.

Местните власти са открили решение на проблема с цвета на Черния Пит, който помага на Синт Клаас (Дядо Коледа) по време на празника на светеца в западноевропейското кралство на 15 ноември. Управата на Гауда реши хората, които ще се преоблекат като Пит, да боядисват лицата си в златист цвят, напомнящ произвеждания в населеното място кашкавал. Освен това на лицата помощниците на светеца ще има квадратни орнамент – знак на почит към популярните в страната вафли.

До решението се стигна слез продължил няколко месеца дебат. Причината за обсъжданията,, в които взеха участие членове на кабинета в хага, държавните телевизия и радио, бе, че цветът на героя не е политически коректен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
on

2014.10.15 | 13:59

1
Не всичко е политика, смотаняци такива! Политиците употребяват цветовете за брандирането си, така че ако им пречи на политическата коректност - "червените" партии да си сменят цвета! Аре у лево! То бива обремененост, ама чак па толкова...

Добави коментар

Водещи новини