Председателят на ЕК засега няма план "Б" за еврокомисари

  • 07 октомври 2014 14:13

  • 1074
  • 0
Председателят на ЕК засега няма план "Б" за еврокомисари
© gettyimages

Председателят на следващата Европейска комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето засега не предвижда вариант "Б" за кандидати за европейски комисари. Това заяви на пресконференция неговият говорител Наташа Берто.

По нейните думи Юнкер е доволен да види, че "някои препятствия" вчера си били преодолени по отношение на кандидатите Тибор Наврачич (Унгария) и Мигел Канете (Испания). Снощи Европейският парламент реши, че не приема Наврачич за еврокомисар по образованието, културата и гражданството, но не възразява той да бъде член на следващата комисия с други отговорности.

Междувременно пътят пред Канете бе изчистен към поста за комисар по енергетиката и климата, след като бе установено, че непосредствено преди изпита му в ЕП е продал дяловете си в дружества, свързани с търговия с горива.

Юнкер ще изчака всички изслушвания да завършат, за да научи оценката на ЕП. Той не е в контакт с националните правителства по тези въпроси, а с ръководството на парламента, поясни неговият говорител в отговор на въпрос дали са в ход преговори някои столици да сменят кандидатите си, срещу които има сериозни възражения.

Последвайте канала на

БТА
1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини