Брат на Джани Версаче напусна Силвио Берлускони

  • 30 септември 2011 11:21

  • 1315
  • 0
Брат на Джани Версаче напусна Силвио Берлускони
© gettyimages

Санто Версаче, брат на убития през 1997 г. дизайнер Джани Версаче, заяви, че напуска партията на италианския премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 "Народ на свободата", предаде ИТАР-ТАСС.

Влезлият през 2008 г. от квотата на политическа формация на министър-председателя в долната камара Версаче премина в групата на независимите депутати. "Това е моят подарък за рождения ден на премиера, който бе вчера", каза Версаче, който има и бизнес. Подаръкът се оказа отровен, коментира медията. В радиоинтервю роднината на известния дизайнер каза: "Скъпи Силвио, радвай се на живота! Всички обичат Берлускони, но никой не го иска. Никой вече не го понася и всички искат той да си тръгне от политиката. Трябва да отстъпиш мястото си". Според Версаче в партията има най–малко 15 души, които искат да я напуснат. Той не пропусна да удари Берлускони по слабото място. Според брата на моделиера сексскандалите с премиера са довели до унизително положение на жените в Италия.

Разривът между двамата настъпил преди два дни. Тогава в долната камара на парламента депутатите гласували вот на доверие на министър на селското стопанство Северио Романо, разследван за връзки с "Коза ностра". "Министър, подведен под отговорност за връзки с мафията и не подава оставка, не е достоен да заема поста си", каза Версаче. Самият той е от южната област Калабрия, където действа групировката "Ндрангета". Депутатът е гласувал за свалянето на имунитета на Романо.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини