В. Ню Йорк таймс: EС не се огъна пред руските заплахи

  • 09 септември 2014 09:07

  • 2507
  • 2
В. Ню Йорк таймс: EС не се огъна пред руските заплахи
©

Отложените санкции на Европейския съюз няма да влязат в сила няколко дни, за да има време за оценка на прилагането на споразумението за прекратяване на огъня и изпълнението на мирния план, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Новите санкции, ако бъдат приложени, ще разширят броя на руските предприятия, които не могат да набират средства на европейските капиталови пазари, като в техния списък ще попаднат три големи държавни компании, показват документите, до които е получило достъп световното издание. На засегнатите фирми ще бъде забранено да събират средства с документи, чийто падеж настъпва след повече от 30 дни. Засегнати ще бъдат и три компании от отбранителната промишленост - "Оборонпром", "Уралвагонзавод" и "Обединената авиостроителна корпорация", забранява се продажбата на стоки с двойна употреба, и се налагат санкции на 24 души, отбелязва изданието.

Компаниите са с над 50 на сто държавна собственост, а "Роснефт" се управлява от близкия до Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 Игор Сечин, подчертава в. "Дейли мейл".

Европейските лидери не бяха разколебани от заплахите за ответна забрана на въздушния трафик през руското въздушно пространство, подчертава в. "Ню Йорк таймс". ЕС оказа силна подкрепа на споразумението за прекратяване на огъня, но реши да разшири икономическите санкции поради скептицизъм за намеренията на Русия, отбелязва изданието. В. "Вашингтон таймс" цитира изявлението на Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г. в Канада, че с отлагането на влизане в сила на санкциите ЕС не избягва вземането на решение, а се опитва да постигне консенсус между страните членки.

Въпреки спорадичните сблъсъци, нарушаващи крехкото примирие в Източна Украйна, украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември посети пристанище Мариупол и обеща, че неговото правителство никога няма да отстъпи оспорваната територия. След телефонен разговор между него и руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обаче и двамата лидери се обявиха в подкрепа на примирието. Напрежението между Русия и Запада може да нарасне още днес, при публикуването на предварителния доклад на холандския екип, разследващ свалянето на малайския самолет над Източна Украйна на 17 юли, предупреждава в. "Вашингтон таймс".

Последвайте канала на

БТА
2507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ввв

2015.04.06 | 10:38

1
русия е последната бяла страна в света ако я унищожат ставаме планетата на маймуните ужасът от филма се сбъдва наяве
Синеокия

2015.04.06 | 12:02

2
Това са Руснаци,те не могат да бъдат победени.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини