ЕС вкарва в списъка със санкциите и руския министър на отбраната Сергей Шойгу?

  • 04 септември 2014 21:23

  • 2713
  • 3
ЕС вкарва в списъка със санкциите и руския министър на отбраната Сергей Шойгу?
©

Европейският съюз може да добави името на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в списъка на санкционираните лица заради нарушаването на суверенитета на Украйна, предаде БТА, цитирайки АФП.

Според източници от институциите на ЕС името на Шойгу е било обсъждано на срещата на посланиците на 28-те страни членки, на която се очаква да бъде съгласуван нов пакет санкции срещу Русия. Окончателното решение трябва да бъде взето утре от Съвета на министрите на ЕС, след като на срещата си в събота лидерите на ЕС се споразумяха за засилване на санкциите срещу Русия заради действията й във връзка с кризата в Украйна. Посланиците в ЕС обсъждат за добавяне в санкционния списък общо около 100 представители на руските и украинските институции, около 20 юридически лица и около 20 лица, свързани с властта в Русия или приближени на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975.

Сред потенциалните обекти на санкции са и вицепремиерът Дмитрий Рогозин и ръководителите на разузнавателните служби. Индивидуалните санкции предвиждат забрана за влизане в ЕС и замразяване на авоари на засегнатите лица в страните членки. Посланиците в ЕС разглеждат и засилване на икономическите санкции, наложени в края на юли. Ограниченията засягат достъпа до капиталовите пазари, областта на отбраната, износа на стоки с възможно двойно предназначение и технологиите, свързани с петролната и газова индустрия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2713 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.10 | 22:06

3
Във парижкия театър се канели да дават постановка , усмиваща РУСИЯ ! Император Алескандър ll им казал : пращам 100 , 000 зрители ! На часа отменили постановката ! ФАКТ ! НЕ ДРАЗНЕТЕ баба МЕЦА , че може да ви откъсне каквото реши !
хлъц

2015.02.10 | 22:05

2
НАТО и САЩ да го духат !

2015.02.10 | 22:05

1
А тия идиоти знят ли за новото звуково оръжие на РУСИЯ ! За 1 сек . ПУТИН може да спука гъзовете на 300 милиона американски педераси ! Ако не слушат още 1 децибел и при Свети Петър ! А Шойгу е евентуалния приемник на ПУТИН ! БАСИМАМАТА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини