Данъци цепят австрийската коалиция?

  • 26 август 2014 12:04

  • 1214
  • 1
Данъци цепят австрийската коалиция?
©

Австрийският вицеканцлер и министър на финансите Михаел Шпиндегелер подаде оставка, предаде ИТАР-ТАСС.

Заместникът на министър-председателя във Виена Вернер Файман и лидер на Австрийската народна партия, която е коалиционен партньор на управляващите социалисти, изрази своето несъгласие с данъчната политика на правителството. Шпиндегелер подчерта, че участниците в кабинета не са могли да постигнат компромис за облагането на гражданите на централноевропейската държава.

"Оказахме се в такова положение, че се чувствам длъжен да предприема тази крачка", заяви оттеглилият се министър. По думите му различията между неговата партия и представителите на социалдемократите са станали непреодолими. Той заяви, че сред другия участник в правителството са надделели популистките тенденции.

Все още не е ясно дали финансистът ще остане на постовете вицеканцлер и ръководител на партията.

Парламентарните избори се състояха през септември 2013 г. Коалиционният кабинет бе съставен след три месеца. Една от задачите на правителството бе намаляването на данъчното бреме.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Petya S.

2014.08.28 | 07:07

1
Zdraveite, koi napisa greshno imeto na Michael Spindeleger? Ne-Spinde-GELER? Molia vnimavaite s imenata, i toi se ottegli ot vsichki postove! Ima si prichini choveka!

Добави коментар

Водещи новини