Естонски производители: Купувайте наши храни

  • 14 август 2014 11:00

  • 1645
  • 2
Естонски производители: Купувайте наши храни
© gettyimages

Съюзът на естонските производители на храни призова гражданите на европейската държава да купуват само произведени в страната продукти, предаде РИА Новости.

Според председателя на организацията Сирие Потисеп всеки потребител трябва да разбере, че от неговия избор не зависи само съдбата на едно или друго предприятие, но и съдбата на целия сектор. "Селяните, производителите на храни, търговците и потребителите са една верига, всяко звено от която завеси едно от друго. В трудни времена трябва да бъдем заедно. Въпросът не е в това дали някоя фирма ще реализира печалба или не. Въпросът засяга бъдещето на десетки хиляди естонци, които произвеждат храни и напитки", каза той пред националното радио в Талин.

Според изчисления на експерти загубите за Естония от руските ограничения може достигнат до 75 млн. евро. 19,2% от селскостопанската продукция на членката на ЕС се пласира на руския пазар.

Москва въведе ембарго срещу вноса на храни и суровини от Европейския съюз, Норвегия, САЩ, Канада и Австралия. Москва предприе мерките в отговор на наложените заради кризата в Украйна санкции от Запада.

След въвеждането на ограниченията от страна на Москва латвийският премиер Лаймдота Страюма призова съгражданите си да купуват произведени в страната стоки.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1645 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
не плюй срещу вятъра

2014.08.15 | 22:04

2
A ааа! Сетихте се. - " Га яде кифтета не рива, сега ревеш!"
Смехурко

2014.08.15 | 22:04

1
Голям смях се задаваааааа, тези дни в Брюксел щяло да има голямо шоу: Найджъл Фарадж и Марина льо Пен щели да удрят по 50 камшика на Барозу и Юнкер, а баба Меркел щяла да изнася публичен номер "MILFски стриптийз".

Добави коментар

Водещи новини