Всички ще понесат загуби от третия пакет със санкции на ЕС срещу Русия

  • 21 юли 2014 06:45

  • 2098
  • 5
Всички ще понесат загуби от третия пакет със санкции на ЕС срещу Русия
©

От въвеждането на третия пакет санкции на ЕС срещу Русия ще пострадат всички, предупреждава в публикувано днес интервю за "Еко" Еманюел Киде, председател на френско-руската търговско-промишлена палата, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това би било загуба за всички, особено за Франция, защото за нашите предприятия Русия е източник на икономически растеж", подчерта Киде. Общо шест хиляди френски компании си сътрудничат с Русия в сферата на вноса и износа. Мерките по ограничаването на търговията ще намалят поръчките им, което ще утежни положението със заетостта, смятат във Френско-руската промишлена палата. По техни данни Франция е на второ място по обем на чуждестранните инвестиции в Русия след Германия. По-тежките санкции може да засегнат реализацията на редица проекти.

В. "Еко" публикува и изявленията на редица големи френски компании, произвеждащи строителни материали. "Решението да инвестираме в Русия беше взето и ще се придържаме към него", заявил е на посещение в Москва Клод Имовен, заместник генерален директор на групата "Сен Гобен" (Saint-Gobain).

"Тази страна значи много за нас", заявява генералният директор на групата "Лафарж" (Lafarge) Брюно Лафон. През май френската компания отвори в Русия циментов завод - първото подобно събитие от началото на украинската криза, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2098 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.22 | 21:24

5
Гози Еманюел Киде трябва да е френската Шаренкова.
seastar

2014.07.22 | 21:24

4
Какво нещо са подкупите!
111

2014.07.22 | 21:23

1
Тук не става въпрос за подкупи, а за интереси. Франция има бизнес интереси с Русия и си ги отстоява. Виж, с България нещата не стоят така, тук подкупите са издигнати в култ.
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2014.07.22 | 21:24

3
Доброволното самоубииство на ЕС върви впълен ход.И там продажници,както навсякъде.Трупнали са милиони в $ и,кво да правят миличките.Ще играят и ръченица,ако им свирят от вашингтон.Те винаги( емисари,комисари и пр.командири) ще са добре.Подплатени са отдавна с имоти за милиони,секр.с/ки в най-различни валути и злато.Да му мислят 500 милиона мравки.
AJ4A

2014.07.22 | 21:23

2
Сори, ама от такива писания лъха на кърлеж, а не на трудолюбива мравчица!!!! Продажници, драги ми другарю, са отрепките на запад, които признават режима на двете недъгави човечета!!!! Тези отрепки пет пари не дават, че стотици милиони знаещи и можещи хора в Европа живеят в бедност и безправие заради шайка престъпници, управляващи Русия!!!! И вместо да се обединят и да ЗАЛИЧАТ от лицето на света ФЕОДАЛНИЯ СТРОЙ НА УПРАВЛЕНИЕ В РУСИЯ, те явно си мечтаят да станат феодали досущ като болшевишките недъгави човечета!!!!

Добави коментар

Водещи новини