Франция и Германия изпращат по двама експерти заради самолетната катастрофа

  • 19 юли 2014 08:18

  • 1259
  • 2
Франция и Германия изпращат по двама експерти заради самолетната катастрофа
©

Франция постави двама свои експерти на разположение на украинските власти и предлага технически средства за участие в разследването на обстоятелствата около разбиването на малайзийския пътнически самолет в Украйна, който вероятно е бил свален от ракета, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Бюрото по разследвания и анализи (БРА) за сигурността на гражданската авиация посочи двама експерти, които са готови да участват в международно разследване", се казва в съвместно изявление на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс и държавния секретар на транспорта Фредерик Кювилие. "БРА е готово да постави техническите средства на лабораторията си на разположение на разследването, по-специално за разчитането на бордовите записващи устройства" (черните кутии), добавиха те.

Германски експерти ще участват в международните усилия по откриване и идентифициране на телата на загиналите 298 души от самолета, предаде ИТАР-ТАСС. Германската криминална полиция ще изпрати двама свои специалисти от Комисията по идентификация, които заедно с представители на други страни в най-скоро време би трябвало да започнат работа на мястото, където се е разбил самолетът.
 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1259 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2014.07.21 | 16:46

1
Новите европейски нацисти се правят,че не виждат клането в Палестина/евреите имат право да убиват и правят жертвоприношения понеже са евреи/,но веднага се разтревожиха за жертвите по руските земи и евентуална коалиция срещу Русия."Кой има полза?"

2014.07.21 | 16:46

2
Гошко, хващай влакчето и право в Москва!

Добави коментар

Водещи новини