Австрийският канцлер уличен във връзки с таблоид

  • 20 септември 2011 17:19

  • 527
  • 0
Австрийският канцлер уличен във връзки с таблоид
©
Австрийският канцлер Вернер Файман е подложен на засилващ се натиск заради твърденията, че си е осигурил подкрепата на таблоид, като е наредил на държавната железопътна компания и на други транспортни фирми да плащат за реклами, предаде ДПА.
Няколко вестника публикуваха днес допълнителна информация по случая. Според съобщенията Файман е извършил скандалните действия през 2007 г., когато е бил министър на транспорта.
Твърди се, че тогавашният началник на неговата канцелария Йозеф Остермайер се е срещал с шефа на австрийските железници и му е поискал няколко милиона евро "за Вернер". Кампанията включвала публикуването на статия за издигане на репутацията на Файман в най-големия австрийски ежедневник "Кронен цайтунг". В интервю Остермайер, който в момента е държавен министър по медийните въпроси, не отрече да е имало такава среща. Той нито отрече, нито потвърди подробностите на разговора с шефа на държавната железопътна компания.
 
Прокуратурата разследва дали Файман и Остермайер са злоупотребили със служебното си положение. Твърденията срещу канцлера
социалдемократ се появиха, след като напоследък медии уличиха в корупция няколко бивши министри от десницата, срещу които прокуратурата започна разследвания.

Последвайте канала на

БТА
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини