Кристалина Георгиева е фаворит на Жан-Клод Юнкер

  • 16 юли 2014 11:08

  • 1998
  • 10
Кристалина Георгиева е фаворит на Жан-Клод Юнкер
© Булфото

В навечерието на днешния специален Европейски съвет, на който се очаква държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз да определят следващия върховен представител по външната политика и сигурността, тази сутрин белгийската преса представя двете основни (според медиите) кандидатки - българския еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и италианския външен министър Федерика Могерини.

Европейският съвет ще обсъди тези две имена, освен ако няма и друго предложение, но решението се очаква да бъде съобразено с желанието на новоизбрания председател на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, който се стреми към възможно по-голям брой жени в ЕК, се посочва в информацията. В съпътстващ редакционен коментар се допълва, че предложенията за еврокомисари досега разочароват заради липсата на достатъчно жени.

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е представена като фаворита на Юнкер за поста и като "много сериозен кандидат". Допълва се, че тя отговаря на повечето изисквания, необходими за координирането на външната и отбранителната политика на ЕС. Отчита се, че в настоящото си качество тя познава множество важни политици по света. Опитът й на международното поле се допълва от вещината й да борави с числа в момент, когато икономиката остава трън в петата на Европа, се посочва в статията. Отбелязва се, че Георгиева не е приносител на ярка политическа окраска, макар да е причислявана към християндемократите, а не към социалдемократите. Предимството на Георгиева пред Могерини е основно опитът. За Георгиева слабост трудно може да бъде отчетена, тя бива възприемана като успех на комисията на Жозе Мануел Барозу, пише в материала.

Федерика Могерини е представена като "протежето на италианския премиер Матео Ренци". Повтарят се твърденията, че държави от Централна и Източна Европа са против нейната кандидатура, както и че отношенията й с Русия са твърде близки. Въпреки че е енергична, липсата на опит при нея е сериозен недостатък, тъй като Европа се нуждае от върховен представител, който вниква надълбоко в залозите на международната политика, се казва в статията. Допълва се, че според злите езици Могерини дължи напредъка си основно на своя пол, тъй като Ренци е целял да състави правителство, в което половината министри да са жени.

Отбелязва се, че Могерини влиза в италианската политика едва през 2008 г., като последователно става член на парламентарната комисия по външна политика и отбрана и председател на италианската делегация към Парламентарната асамблея на НАТО. Отчита се, че вижданията й по повод разпространението на ядреното оръжие съвпадат със становището на президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Статията завършва с обобщението, че очакваният днес избор ще бъде определящ за мястото на ЕС на международната сцена.

Последвайте канала на

БТА
1998 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2014.07.21 | 19:28

2
bravo, samo gerb, tova e!
AJ4A

2014.07.21 | 19:29

10
САМО БЪЛГАРИЯ ..... БЕЗ ГЕРБ ТОВА Е!!!!!!!!

2014.07.21 | 19:29

9
По соца инакомислещите нямаха право на мнение тях ги затваряха по затвори, лагер и лудници България е на съвсем малко от това да подновят тази традиция ама срещу тези против САЩ и ЕС и техните протежета тук в Бананова Република България!
Бг демокрация:

2014.07.21 | 19:29

8
Ако пишеш положително към десните си добър и честен, ако пишеш срещу нас или нашите господари USA и ЕС управляващи България ти си долен комунистически боклук и нямаш права, право на мнение и т.н.
Бг демокрация:

2014.07.21 | 19:29

7
Ако пишеш положително към десните си добър и честен, ако пишеш срещу нас или нашите господари управляващи България ти си долен комунистически боклук и нямаш права, право на мнение и т.н.
Модераторът

2014.07.21 | 19:29

6
ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!!ЦЕНЗУРА!!! Който пише срещу ГЕРБ няма право на мнение това е демокрация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.07.21 | 19:28

3
ГЕРБ имат кадърни кадри за 3 правителства, коя друга партия ги има? НИКОЯ!
Alex

2014.07.21 | 19:29

5
Няма да е лошо да кажеш кои са кадърните кадри на ГЕРБ и как те доказаха, че са кадърни и способни? Защото тези или онези са такива или някакви други без доказателства са си празни приказки! След правителство на Винету ако си прав трябваше да живеем по-добре от преди това и благодарните българи да не гласуват за лошите комунисти, а само и единствено за вас ако сме гласували само за вас защо сега ни управляват комунисти и турци?
riko

2014.07.21 | 19:28

4
не е ли срам да мълчи като риба!госпожо георгиева за какво сте ни??????????
25 години неолиберализъм стигат

2014.07.21 | 19:28

1
А Бойка от Банкя я предлагам за личната проститутка на Жан-Клод ще изглежда добре в секси бельо!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини