Камерън и Обама разговаряха по телефона

  • 14 юли 2014 07:24

  • 1086
  • 2
Камерън и Обама разговаряха по телефона
© gettyimages

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и британският министър-председател Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. обсъдиха въпросите за Украйна, Афганистан, Ирак и състоянието на преговорите за иранската ядрена програма, предаде АП.

Белият дом заяви, че Обама и Камерън са провели телефонен разговор, в който са се съгласили, че Русия не е постигнала напредък в предприемането на стъпки за успокояване на ситуацията в Украйна. Те са споделили мнението, че Западът би трябвало да наложи по-строги мерки на Москва, ако тя "не предприеме незабавни стъпки за намаляване на напрежението". Двамата лидери са приветствали напредъка към излизане от безизходицата с изборите в Афганистан и са се съгласили да работят с всички страни в Ирак за съставяне на включващо всички групи правителство.

Според Белия дом Обама и Камерън са призовали Иран да предприеме необходимите стъпки, с които да увери международната общност, че ядрената му програма ще бъде единствено с мирен характер, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
4ifut

2015.04.15 | 07:48

2
най искрено желая смърт на обама и на камерън и техните семейства и приятели
САЩ И ЕС ПРЕСТЪПНИЦИ

2015.04.14 | 16:54

1
ТИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ , ДОКАТО СЪЗДАДЪТ 3 СВЕТОВНА ВОЙНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини