Никола Саркози: Върху мен се оказва политически натиск

  • 02 юли 2014 21:21

  • 1458
  • 2
Никола Саркози: Върху мен се оказва политически натиск
© gettyimages

Ситуацията е много тежка. Искам да кажа, че става дума за политическа манипулация на правосъдието, заяви Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, предаде РИА Новости.

Бившият френски президент даде интервю пред две местни телевизии. Той подчерта: Никога не съм извършвал никакви противодържавни действия или съм оспорвал върховенството на закона. Шокиран съм от кампанията срещу мен и смятам, че представителите на следствието съзнателно извършват унизителни срещу моята личност.

На Саркози и бившия му адвокат Тиери Ерцог бяха повдигнати обвинения в корупция и търговия с влияние. Генералният адвокат на Върховния съд на Франция Жилбер Азибер е обвивен във взимане на подкупи, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение и скриване на факт за нарушаване на професионална тайна.

Според обвинението Саркози при разглеждането на делото "Бетанкур" за незаконното финансиране на избирателната му кампания през 2007 г. се е опитвал чрез своя адвокат да получи данни, защитена от служебната тайна. Бившият президент от своя страна е обещал на юриста помощ за назначаването на престижен съдийски пост в Монако.

Следователите смятат, че Ерцог е дал на Саркози информация, с която е могъл да възпрепятства разследването на случая и е могъл да получи данни за подслушване на телефона си.

Днес сегашният президент на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 и премиерът на страната Манюел Валс заявиха: Саркози е невинен до доказване на противното

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1458 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.03 | 14:42

2
"Nezakonno finansirane na izbiratelna kampania " - kakvo da kajem za Bulgaria ????
hg

2014.07.03 | 14:42

1
Toq 4ifut e za zatvora.Tova e liceto na evreina toq meles e grycki evrein nai lo6ata krastoska.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини