Бъдещият шеф на ЕК: Трябва да изградим нов енергиен съюз

  • 30 юни 2014 15:07

  • 1191
  • 3
Бъдещият шеф на ЕК: Трябва да изградим нов енергиен съюз
©

Разработването на единна енергийна политика на Европейския съюз е приоритет за идните пет години. Това се посочва в програмата, публикувана днес от бившия премиер на Люксембург Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, който е номиниран за следващ председател на Европейската комисия.

"Искам да проведа реформа и да преструктурирам енергийната политика на ЕС в нов Европейски енергиен съюз. Трябва да съединим енергийните си ресурси и инфраструктура и да се обединим, за да засилим позициите си пред трети страни. Трябва също така да диферсифицираме енергийните си източници и да намалим енергийната зависимост на редица страни от Съюза", подчертава Юнкер.

Сред другите приоритети Юнкер посочи разработването и изпълнението на политика за икономически растеж и създаване на нови работни места, сключване на търговско споразумение със САЩ, реформа на валутно-икономическия съюз, постигане на съгласие с Великобритания за мястото й в ЕС.

Последвайте канала на

БТА
1191 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.07.01 | 14:14

3
Желая му не-успех !

2014.07.01 | 10:09

2
ДА , ама гербаджийският уродлив водач Борисов освен параноик е мутроидиот , тиква , к,урва, лъжец, крадец, сикаджия , бандит, простак , тюфлек , фалшификатор , мързеливец , глупак , тъпанар ,чалгаджия и ПОЗОР за България ! Айде при Мишо Бирата !САМО ВОЛЕН ! АТАКААА !
666N

2014.07.01 | 10:08

1
Добре казано, но без ресурси на къде. Ако няма брашно, баница не можеш да направиш с кал !

Добави коментар

Водещи новини