Германец заседна в пещера

  • 11 юни 2014 13:18

  • 1373
  • 0
Германец заседна в пещера
©

С гигантска акция спасяват ранен пещерняк, заклещен на 1000 м под земята в Германия. 52-годишен мъж е блокиран от уикенда насам в карстовата пещера "Рийзендинг" в Берхтесгаденските Алпи, край германско-австрийската граница.

Той се контузил тежко след свличане на камъни и не можел да се движи. Единият от двамата му придружители успял да изпълзи, за да извика помощ, докато другият останал при ранения, пише в. "България Днес, позовавайки се на "Шпигел".

Близо 200 човека участват в спасителната операция, която се очаква да продължи до края на седмицата. Мъжът ще бъде изведен в легнало положение на няколко етапа. Според германските медии той е комуникативен, но не е ясно дали ще издържи сложното изваждане. В екипа се включиха и планински спасители от Швейцария.

"Рийзендинг" е огромен понор-почти вертикална шахта, която достига 1150 м дълбочина. Дължината на пещерата е 19,2 км, което я превръща в най-дългата от засега известните в Германия. Открита е едва през 1995 г. и все още не е напълно проучена.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини