Шестима загинали и десетки ранени при мощна буря в Германия

  • 10 юни 2014 12:56

  • 3618
  • 1
Шестима загинали и десетки ранени при мощна буря в Германия
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-малко шест души загинаха, десетки са ранени, след като най-тежката буря от десетилетия насам връхлетя германската провинция Северен Рейн-Вестфалия. Вятър със 165 километра в час, гръмотевици и десетки литри дъжд в секунда наводниха магистралите и жп линиите, изкорениха повечето дървета и дори електрически стълбове.

Бурята връхлетя буквално за секунди в разгара на летен слънчев ден, обявен за почивен в провинцията. Това обяснява и големият брой пострадали – почти всички жители са били някъде на разходка или пикник. Повечето жертви са убити от падащи дървета, има и един колоездач, върху когото е паднал кабелът от съборен електрически стълб, предаде БНР.

Ценни паркове са буквално заличени, улиците са непроходими заради падналите дървета. Родителите са предупредени да не приближават детски площадки, тъй като опасността пострадали дървета да продължават да падат е голяма.

В цялата провинция цари транспортен хаос. Летище Дюселдорф прекрати работата си за няколко часа. Влаковете са спрени, повечето магистрали също са блокирани от донесени от вятъра дървета и предмети. Метеорологичните служби предупреждават за вероятност от нови бури днес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3618 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАЙ ШИЛЕ

2014.06.10 | 21:19

1
Поне да се бяхте постарали снимка от Германия да сложите, а не от САЩ !!! Да ви имам архива на вас !!!

Добави коментар

Водещи новини