Унгарски медии скочиха срещу данък върху рекламните приходи

  • 03 юни 2014 15:11

  • 1242
  • 3
Унгарски медии скочиха срещу данък върху рекламните приходи
© gettyimages

Унгарски журналисти и анализатори разкритикуваха ново предложение на правителството на Виктор Орбан да се облагат приходите от рекламите в медиите, като казаха, че това застрашава свободната преса.

Законопроект, представен от депутата Ласло Симон от управляващата партия ФИДЕС, предвижда годишните рекламни приходи на медийните компании да се облагат според размера им, като в най-високата си част данъчната скала ще достигне 40 на сто за приходи над 20 млрд. форинта (89 млн. долара).

Петер Чермеи, заместник-главен редактор на вестник "Модяр немзет", смятан за проправителствен, каза днес, че предложението е опит на правителството "да задуши свободата на печата", като го отслаби финансово. Медийният анализатор Агнеш Урбан пък подчерта, че новият данък ще засили влиянието на правителството върху местния телевизионен пазар в Унгария. Най-голямата електронна медия в страната - RTL Hungary - заяви, че заради данъка ще е "на червено" и това ще застраши работни места.

Последвайте канала на

БТА
1242 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.23 | 11:51

3
Южен поток е тръба, през която България ще изтече в клоаката на руския империализъм!
Аз казах

2015.02.23 | 11:51

2
Така постъпва национално отговорна партия. Браво!!! Ако имахме и ние такова държавно управление, нямаше да сме на това дереже. Тук медиите не само скубят здрави пари, но на всичко отгоре не си вършат работата. Нищо добро от нашите медии, само пропагандна дейност в полза на САЩ. Време е да им наложим акциз!!!

2014.06.04 | 08:58

1
TAKA E NAVSIAKADE

Добави коментар

Водещи новини