Британският премиер готви умерен евроскептик за еврокомисар

  • 25 май 2014 16:28

  • 665
  • 0
Британският премиер  готви умерен евроскептик за еврокомисар
© gettyimages

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. ще избере консерватор, славещ се като умерен евроскептик, за следващия британски европейски комисар, предаде Ройтерс, като се позова на публикация във в. "Сънди таймс".

Андрю Лансли, лидерът на долната камара на британския парламент Камерата на общините, ще бъде следващият британски представител в изпълнителния орган на ЕС, посочва британското издание, като цитира правителствен източник. Засега представител на канцеларията на Камерън не е потвърдил новината. Лансли, който е на 57 години, е бивш министър на здравеопазването. Смята се, че той е компромисен вариант за британски еврокомисар, защото ще бъде приемлив за коалиционните партньори на консерваторите - Либералните демократи на вицепремиер Ник Клег. Той беше заявил, че няма да подкрепи никой, когото смята за прекалено евроскептичен.

Клег твърди, че неговите Либерални демократи е най-проевропейски настроената партия във Великобритания, припомня Ройтерс. Новината идва в момент, в който над 250 членове и депутати на Либералните демократи настояха в общо писмо за оставката на Клег като партиен лидер след поражението, понесено от партията на местните избори в четвъртък, предаде АФП.

Либералните демократи изгубиха 307 места в общинските съвети, за които се гласуваше в четвъртък. Ден след това Клег увери, че няма да подава оставка. Той иска да участва в парламентарните избори през 2015 г.

Последвайте канала на

БТА
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини