Шанс за подобряване на отношенията между Великобритания и Русия

  • 12 септември 2011 06:55

  • 760
  • 0
Шанс за подобряване на отношенията между Великобритания и Русия
©

През последната година Великобритания и Русия пристъпиха към укрепване на основите на двустранните отношения, и започващите преговори в Москва са огромен шанс за подобряването на тези отношения, заявил британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. в ексклузивно интервю за ИТАР-ТАСС.

Днес Камерън пристига на официално посещение в Москва. "Русия е важен партньор за Великобритания. Макар нашите разногласия през последните години да са добре известни, ние с президента На Русия смятаме, че можем да постигнем по-значителен напредък", изтъкнал Камерън. "Именно затова през последната година потърсихме пътища за укрепване на двустранните отношения и именно затова аз потеглям на посещение в Москва", изтъкнал британският премиер.

Двете страни са жизнено заинтересовани да възстановят икономическите си отношения, продължил Камерън. Нарастването на руската икономика надвишава средните европейски показатели, което "създава за британския бизнес огромни възможности".

Той посочил, че за последната година износът на Великобритания за Русия се е увеличил с 60 на сто. Задно с Камерън в Москва пристига делегация на влиятелни британски бизнесмени.

"Освен това искам да задълбочим диалога с Русия по проблеми, свързани с изменението на климата на земята, с енергетиката, с човешките права и със системата за международна сигурност", заявил британският премиер.

Последвайте канала на

760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини