Гърция: Няма да има предсрочен парламентарен вот

  • 20 май 2014 11:03

  • 881
  • 1
Гърция: Няма да има предсрочен парламентарен вот
© gettyimages

В Гърция няма да има предсрочни парламентарни избори, заяви говорителят на правителството на Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951 – Симос Кедиоглу, предаде РИА Новости.

Днес чиновникът изключи възможността за провеждане на извънреден вот за органа за законодателна власт, въпреки че опозицията поиска страната да избира нови депутати след изборите за органи на местно самоуправление. На вота за кметове, общински съветници и областни управители гърците отдадоха предпочитание на партията на премиера – дясноцентристката Нова демокрация и съюзниците в правителството.

Опозицията настоя за предсрочен парламентарен вот през лятото на 2013 г., когато лявата формация Димар оттегли подкрепата си за кабинета. Лидерът Фотис Кувелис поиска провеждане на парламентарен вот след местните избори и вота за Европейски парламент.

Днес сутринта Кедиоглу заяви: Гръцките граждани показаха с гласовете си, че искат стабилна страна и силна икономика. "Нова демокрация" си плати цената за разкола в редове си заради издигането на няколко кандидатури едновременно за кмет на Атина. Ние ще подкрепи колегите си от ПАСОК.

За управител на областта Атика и кмет на Атина на балотажа ще се борят кандидатите от опозиционната лява партия Сириза и подкрепеният от по-малкия партньор претендент за градоначалник на столицата на южната ни съседка в управляващата коалиция – социалистическата формация ПАСОК Янис Сгурос и Георгис Каминис.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
881 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е що пък да няма.....

2014.05.20 | 17:32

1
Да не започнахте да работите в Гърция?!?!?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини