За 10 години Ватиканът изгонил 848 свещеници педофили

  • 08 май 2014 09:38

  • 1048
  • 0
За 10 години Ватиканът изгонил 848 свещеници педофили
©

През последните десет години Ватиканът е пропъдил завинаги от лоното на католическата църква цифром и словом 848 свещеници, обвинени в сексуално насилие върху деца. Пак заради разюздана педофилия, но по-леки наказания, Светият престол е наложил на други 2572-ма божи служители.

С цел пресичането на свещеническите мераци за свежа плът занапред Ватиканът ще смята посегателствата върху малолетни за мъчения като тези на инквизицията и ще гони до дупка половите маскари в расо, пише "Монитор".

Точната информация за наложените от Светия престол наказания на уличени в педофилия свещенослужители бе съобщена във вторник следобед от постоянния представител на папската държавица в ООН архиепископ Силвано Томази.

Според някои вчерашни коментари в италианските медии висшият прелат е бил принуден да го направи след обвиненията напоследък на Световната организация към Ватикана, че чиновниците му шикалкавели с конкретните данни за ширещата се сред божите служители педофилия.

Освен това през миналия февруари върховете на Католическата църква бяха нарочени в специален доклад, че едва ли не прикривали сексуалния тормоз, на който похотливците – католически попове, подлагали момченца и момиченца.

Посланикът – владика Томази, е оповестил в детайли и за пръв път броя на отлъчените от църквата и наказани за последните десет години свещеници пред специалната комисия на ООН в Женева за мониторинг на изпълнението на Международната конвенция за борба с мъченията.

Ако се вярва на публикациите в италианския печат, то инициатор на суровите мерки срещу педофилите на католическата църква е почитаемият папа Бенедикт XVI. Той се възкачва на престола на свети Петър през април 2005 г. след смъртта на свети Йоан Павел II, който според пишещи по проблемите на Ватикана журналисти се отнасял по-лежерно към половите забежки на подчинените си по деца.

Донякъде папа Ратцингер е бил подтикнат да погне педофилите в расо и поради съдебните процеси в САЩ срещу тези похотливци, заради които Ватиканът е осъден да плати десетки милиони долара обезщетения. Истинската борба срещу тях обаче започва сегашният папа Франциск, който вече многократно обяви, че ще направи всичко което е по силите му и с Божията помощ, за да изкорени от църквата пагубното за нея зло.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини