ЕС не бива да обсъжда ограничение за Шенген, според полския премиер

  • 07 септември 2011 20:56

  • 518
  • 0
ЕС не бива да обсъжда ограничение за Шенген, според полския премиер
© gettyimages

Полша призовава Европейския съюз към интеграция и откритост, а не към обсъждане на ограничения в Шенгенската зона и в присъединяването на нови членове. Това заяви днес при откриването на икономически форум полският премиер Доналд Туск, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Днес от Криница, утре от Страсбург и Брюксел трябва да се чуе глас в подкрепа на всички, които вярват в смисъла на европейската интеграция. Създаването на отделни структури, на изключителни формати в ЕС, обсъждането на ограничения в Шенгенската зона и смисъла на разширяването на ЕС за сметка на страните и народите, които покриват всички критерии и стандарти, са признаци на капитулация, която не се основава на факти", отбеляза Туск.

"Точно поради тази причина гласът ни трябва да бъде чут, когато излизаме в защита на Шенгенската зона, на споразумението
от Маастрихт, на единна Европа", подчерта той.

Премиерът призова също така към открито обсъждане на финансовите перспективи пред ЕС за периода 2014-2020 година. Според Туск "младите" страни членки са доказали, че са достойни за подкрепа.

Последвайте канала на

518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини