Първи дебат между Юнкер и Шулц

  • 28 април 2014 17:57

  • 1276
  • 0
Първи дебат между Юнкер и Шулц
©

Първият по рода си 90-минутен дебат между кандидати за председател на Европейската комисия ще се състои днес, 28 април от 19.00 местно време в холандския град Маастрихт, съобщи Европейският парламент.

Домакини на дебата са градската управа на Маастрихт, Маастрихтският университет, Connect Limburg и Европейският младежки форум. Дебатът ще се състои пред публика от 700 младежи и ще бъде предаван на живо по целия свят на 13 езика от Евронюз. В София дебатът също ще се излъчва на живо в Дома на Европа (ул. Раковски 124), достъпът е свободен, предава БТА. Кандидатите - Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето (ЕНП), Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден (ПЕС), Ги Верхофстад (АЛДЕ) и Ска Келер от Европейската зелена партия - ще отговарят на въпросите на хиляди младежи от цяла Европа, а след това ще дебатират по ключови теми като безработицата, образованието и участието на младите в политиката.

Информационното бюро на ЕП предоставя възможност за публично гледане на дебата в Дома на Европа на ул. "Г. С. Раковски" 124 от 19.30 до 22.00 часа. Организатори саЕвропейското движение, Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение в България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини