Телата на двама изчезнали германци са открити в Афганистан

  • 05 септември 2011 13:13

  • 859
  • 0
Телата на двама изчезнали германци са открити в Афганистан
© Internet

Изчезналите в средата на август в Афганистан двама германци са намерени мъртви, съобщи Welt, като се позова на прессекретаря на правителството в провинция Парван. Телата са били открити в планински масив от жителите на малко село.

Причините за смъртта все още не са установени, като към мястото е изпратен специален екип, който да прибере телата. От външното министерство на Германия за момента не променят позицията си, като продължават да твърдят, че двамата мъже, работили за неправителствени организации, се водят безследно изчезнали.

Междувременно четирима турски инженери, които бяха отвлечени в Афганистан преди осем месеца, бяха освободени този уикенд, предаде "Анадолската агенция".

Инженерите Исмаил Саглам, Метин Ок, Имам Атлъ и Джафер Ферхат, които бяха отвлечени от талибаните в Афганистан през декември, са били освободени в резултат на турски инициативи, съобщава агенцията, без да уточнява какви. Те са пристигнали в турското посолство в Кабул вчера.

В Афганистан средно биват отвлечени един или двама чужденци месечно с очакване за голям откуп, а между пет и 10 афганистанци биват отвличани всяка седмица с по-скромни финансови искания в замяна на свободата им.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини