Кристалина Георгиева: Европа предостави над 150 милиона евро на Либия хуманитарна помощ

  • 03 септември 2011 20:49

  • 847
  • 0
Кристалина Георгиева: Европа предостави над 150 милиона евро на Либия хуманитарна помощ
© Булфото

Европа е най-големият хуманитарен донор в Либия, ние вече предоставихме над 150 милиона евро и на всеки етап от кризата там имахме хора, които следяха ситуацията. Така отговори еврокомисарят Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование на журналистически въпрос за размера на помощта, която ще бъде предоставена на Либия след края на кризата.

Българският еврокомисар пристигна днес в туристическия комплекс "Дядо Йоцо" край мездренското село Очин дол, за да получи едноименната награда за родолюбие. В края на май фондация "Искърски пролом" и инициативен комитет "Дядо Йоцо" присъдиха ежегодната награда, носеща името на Вазовия герой, на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за нейната хуманитарна дейност, с която издига престижа на България и утвърждава името на страната по света.

В отговор на въпроса за Либия, Георгиева посочи, че първият екип, отишъл в Триполи, след като градът се "отворил" в края на кризата, е бил хуманитарният на Европейската комисия. Тя допълни, че най-наложителните задачи сега са снабдяването на населението с питейна вода, подготовка на населението да се предпазва от голямото количество муниции, разпръснати в града, както и защита на гражданското население.

Либия е богата страна - само преди дни бяха деблокирани 15 милиарда от нейните сметки, замразени по време на кризата по света, отбеляза Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Това, което им липсва, са работещи институции, административен капацитет и квалифицирани специалисти, особено медицински сестри. Според еврокомисаря, това е дългосрочна хуманитарна задача, за решаването на която Европейският съюз е готов да предостави помощ и необходимия ресурс.

Мога да кажа, че Европа съвестно си изпълни ангажимента към либийците и чуждестранните граждани, "хванати" в конфликта в тази страна, каза в заключение Георгиева.

Последвайте канала на

847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини