Външни министри от ЕС: Против сме икономически санкции срещу Русия

  • 04 април 2014 15:34

  • 1810
  • 3
Външни министри от ЕС: Против сме икономически санкции срещу Русия
©

Външни министри от няколко страни от ЕС изразиха днес мнение, че не трябва да има икономически санкции срещу Русия заради действията и в Украйна, но че трябва да има готовност за налагането на рестриктивни мерки при случай, предаде ДПА.

"Не съм съгласен да се премине на фаза икономически санкции", каза холандският външен министър Франс Тимерманс при пристигането си в Атина за среща със своите колеги. По думите му въздействието на досегашните санкции срещу някои руски физически и юридически лица е "далеч по-голямо, отколкото понякога изглежда на хората". Тимерманс отбеляза, че преките чуждестранни инвестиции в Русия вече са били засегнати от първия по-малко агресивен кръг от санкции.

"Този момент не е моментът за следваща фаза на санкциите, но те трябва да бъдат готови, защото ситуацията остава много опасна, остава много напрегната", каза в речта си британският външен министър Уилям Хейг, цитиран от ДПА. По думите му ЕС не трябва да прави пауза в подготовката на строги икономически санкции срещу Русия, които да влязат в сила, ако се наложи, защото Москва все още държи значителни сили по източната граница на Украйна, предаде Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.04.10 | 23:36

3
Да ама наще педали са съгласни ...

2015.04.10 | 23:36

2
Te нашите педали не знаят в кой свят се намират !
Веселяка

2015.04.10 | 23:36

1
Скоро ще има международно състезание кой ще издържи по-дълго време на глад. състезателите са руснак, германец и американец. Пита се в задачата кой ще се предаде пръв?? Въпрос с повишена трудност :lol:

Добави коментар

Водещи новини