Мисия на ЕС пристигна в Триполи

  • 01 септември 2011 06:12

  • 655
  • 1
Мисия на ЕС пристигна в Триполи
© Getty Images

Мисия на Европейския съюз пристигна в Триполи, за да оцени нуждите на Либия от помощ при възстановяването, съобщи върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., цитирана от АФП.

Тя посочва, че е изпратила екип, който да развие контактите с представителите на Преходния национален съвет в Триполи и да подготви изпращането на делегация на ЕС в либийската столица”. „Ние имаме за цел да подпомогнем либийския народ по време на преходния период. Европейският съюз е готов да осигури подкрепа под лидерството на ООН и Преходния национален съвет”, допълни Аштън.

Говорителят на европейското външнополитическо ведомство Мая Кочиянчич уточни, че мисията има за цел да „проучи ситуацията на място, за да подготви пристигането на делегация на ЕС в либийската столица”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
и

2011.09.01 | 16:47

1
малоумница на вид с 500 000 евро заплата Баси и нещастният Евро Тъпанаристан И тая офца ми била тя представител на еврото Ми то по грозно и люспесто от 70 годишна клошарка бе

Добави коментар

Водещи новини