ЕС смята да даде 6 млрд. евро на Украйна

  • 04 март 2014 17:57

  • 2875
  • 7
ЕС смята да даде 6 млрд. евро на Украйна
©

В скоро време Европейският съюз може да отпусне на Украйна заем от 6 млрд. евро, това е заявила председателят на комитета по международни дела на Националната асамблея на Франция Елизабет Гигу на среща в Киев, съобщи БТА.

"Предложенията, които се обсъждат, в частност заем за сума над 6 милиарда евро от страна на Европейския съюз с изгодна лихва и помощ от МВФ за подкрепа на платежния баланс, още в близко време ще дадат възможност да се балансира икономическата ситуация в Украйна", казва Гигу, цитирана от пресслужбата на украинското правителство.

Украйна разчита на възобновяване на програмата за евроинтеграция и подкрепата на Франция и ЕС в сътрудничеството с международните финансови институции и на първо място – с МВФ.

По-рано беше съобщено, че ЕС може да отпусне 20 милиарда евро кредит за провеждане на реформите в Украйна.

На свой ред новото правителство на Украйна е готово да изпълни всякакви изисквания на МВФ за получаване на финансовата помощ, съобщи премиерът Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град на среща с представители на бизнеса в понеделник, 3 март.

Междувременно стана ясно, че руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега е поръчал на Министерството на финансите на Руската федерация да проучи възможността за предоставяне на кредит от 2-3 милиарда долара на Украйна за заплащане на руския газ.

На среща с Медведев шефът на "Газпром" Алексей Милер казал, че най-простият и ефективен вариант за погасяването на дълговете на Украйна за газа и заплащане на текущите доставки би било предоставянето на Киев на кредит от 2-3 милиарда долара, съобщи РИА Новости.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2875 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.03.05 | 14:10

7
Напротив ЕС и САЩ нищо не дават така.По-скоро искат да я купят за 6млрд. както нас ни купиха за няколко милиона.Ето как става далаверата.ЕС дава колкото пари поискат местните олигарси в Украйна под прикритието на помощ за страната но нито едно евро не отива до хората или в помощ на Украйна всичко отива в ръцете на олигархичните предатели , а съответно ЕС или САЩ зависи кой даде повече взима контрола над страната като го упражняват чрез избрани кукли на конци.Горе долу както стана в България но тук минаха евтино.

2014.03.05 | 11:01

2
ЩЕ Я КУПЯТ ДРУГ ПЪТ. УКРАЙНА Е КАЦА БЕЗ ДЪНО. РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМ ИЗТОЧАТ ПАРИТЕ И ЩЕ СИ СВИРУКАТ.
Даниел

2014.03.05 | 11:49

5
Тези дори не са в ЕС .... а им раздават милиарди..... А ние като сме в ЕС получаваме един кур

2014.03.05 | 13:02

6
Да и то голям.Нима не е ясно ,че членството в ЕС е само за лице?В Гърция наляха 300 милиарда евро и половината им опростиха сега пък на Украйна щели да дават,дори се канеха да я приемат от раз без отваряне и затваряне на глави ,без условия.ЕС е една примамка и една голяма лъжа.Този така наречен съюз е ощетил България в пъти от онова което дава уж в помощ на страната ни.

2014.03.05 | 11:02

4
моля, ако някой може, да ми посочи страна от бившия соц. лагер, която след влизането си в ес да не е обедняла! п.п. изключваме източна германия.

2014.03.05 | 11:02

3
СТИГА ЛЪЖЕТЕ БЕ ВИЕ НЕМАTE ПАРИ ДА СЕ УСМИХНЕТЕ!
naprativ

2014.03.05 | 11:00

1
teq go zeha po golemiq samo gledai filma

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини