Майки зоват държавата да се намеси в случай с отнети родителски права

  • 25 февруари 2014 07:48

  • 2425
  • 0
Майки зоват държавата да се намеси в случай с отнети родителски права
©

Социалната група “Да помогнем на Меган да се върне при майка си” набира сила във Фейсбук. Детето на българската Елисавета Попова е отнето и е дадено за осиновяване във Великобритания, съобщи БТВ.

След последното решение на съда във Великобритания у нас се сформира група за подкрепа, която наброява повече от 15 000 души.

"Правим всичко възможно да променим тази ситуация. През октомври се свързахме с две жени, майка и дъщеря от Словакия, които са били жертви на същата тази система за легална кражба на деца. Елеонора Студенкова е баба на две момченца, които са били взети от техните родители в Англия, след като недоказано обвиняват бащата на децата за насилник, точно както е наречен и бившият съпруг на Ели, разказват от групата, заявява Николета Добрева, която организира група в защита на майката и детето във Фейсбук,.

"Искаме да кажем смело, че по никакъв начин не е доказано, че тя е лоша майка или неспособна да се грижи за детето си".

Тя призова институциите в страната да се намесят и да помогнат на едно българче да се върне в България. Според нея попечителството трябва да се даде на бабата и дядото на Меган. Тя е дете е с две гражданства. Бащата на Меган се е отказал от не и битката в момента е между социалните служби във Великобритания и родителите на майката. Проблем е, че са изпуснати доста срокове, поясни Добрева.

Министър Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова е заявила, че няма правно основание да се върне детето в България. Въпреки това правосъдният министър е обещал подкрепа. Това дава надежда, че все още може детето да се върне в страната.

"Ако има доклади от българските институции, че това семейство може да се грижи добре за детето има шанс. Срокът, в който трябва да се действа е няколко дни, иначе всичко е загубено", обяви Добрева.

Надяваме се да спрем осиновяването и ние да станем настойници на детето, каза батата Мария Попова. В момента тя е във Великобритания и води съдебна битка с институциите там.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини