Камерън очаква подкрепа от Меркел за преговорите с ЕС

  • 24 февруари 2014 10:44

  • 1247
  • 0
Камерън очаква подкрепа от Меркел за преговорите с ЕС
©

Британската преса очаква с нетърпение предстоящото тази седмица посещение на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се във Великобритания, по време на което се очаква тя да стане първият германски политик, говорил пред двете камари на парламента.

Изданията са единодушни, че премиерът Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. залага на тази визита надеждите си за постигане на промени в учредителните договори на Европейския съюз. Според "Телеграф" той очаква от Меркел подкрепа за започване на преговори за промяна в договорите, което да даде възможност на Лондон да предоговори задълженията си към ЕС. Меркел преди е давали сигнали, че е благосклонна към промените в договорите на ЕС, коментира "Телеграф", предаде БТА.

"Индипендънт" излиза със заглавие "Приятно пътуване, Ангела!" и твърди, че за "Даунинг стрийт" 10 в момента едва ли има по-желан гост от германската канцлерка, освен, може би, китайския президент. "Цялата европейска стратегия на Камерън - и способността му да запази единството на партията си на следващите избори - зависи от това дали Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. ще успее да спечели подкрепата на германския канцлер", коментира изданието. "Г-жа Меркел ще каже нещо, което ще ни е от полза, докато е тук - тя нама да прелети 700 мили, за да каже на премиера нещо, което той не иска да чуе", прогнозира "Инидпендънт", допълвайки, че доверието в европейската политика на Камерън зависи от подкрепата на Берлин. Изданието приканва еврофилите в Обединеното кралство също да приветстват Меркел, той като тя остава единствената надежда за превеждане на ЕС през нарастващите му проблеми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини