Вътрешни борби клатят италианското правителство

  • 13 февруари 2014 11:26

  • 1078
  • 0
Вътрешни борби клатят италианското правителство
©

Италианското правителство на Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през може да падне вследствие на вътрешни борби в управляващата партия, коментира РИА Новости.

За днес е предвидена среща на ръководството на Демократическата партия, на която може да се реши съдбата на премиера. Събитието идва след разговори между министър-председателя и лидера на партията и кмет на Флоренция Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва. Според градоначалника правителството е с изхабени батерии, и кабинетът има нужда или от презареждане или от смяна. Местни анализатори сметнаха думите на кмета на северния град като заявка за поста министър-председател. Лета от своя страна е защитил политиката си и компромис не е бил постигнат. Той също призова Ренци да си разкрие картите.

Изпреварвайки събитията, медиите на Ботуша вече започнаха да редят правителството на Ренци. Журналистите също започнаха да приповтарят думите на лидера на Демократическата партия, че при това правителство възможността за движение напред е изчерпана и сегашното правителство може да се превърне в огромен това за Италия.

Засега обаче предсрочни избори не се предвиждат. Президентът на страната Джорджо Наполитано определи слуховете за извънреден парламентарен вот като глупости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1078 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини