Европарламентът критикува ситуацията с правата на човека в Русия

  • 06 февруари 2014 17:09

  • 898
  • 2
Европарламентът критикува ситуацията с правата на човека в Русия
©

Европейският парламент разкритикува в навечерието на откриването на олимпийските игри в Сочи влошаването на ситуацията с правата на човека в Русия, по-специално на хомосексуалистите, предаде БТА, цитирайки АФП.

В необвързваща резолюция, приета в Страсбург, европейските депутати казват, че са "притеснени от развоя" на ситуацията с правата на човека и приканват ЕС да удвои своята финансова помощ за "потисканото в Русия гражданско общество". Депутатите цитират по-специално закона, който забранява на кандидатите за дадени избори да получават финансиране от чужбина, за да водят кампанията си, както и законите, ограничаващи правото на протести или пък законите, които според тях, са насочени срещу хомосексуалистите, бисексуалните и транссексуалните.

По този повод Европейският парламент призовава Русия да отмени напълно закона, обнародван през юни, който забранява хомосексуална пропаганда пред малолетни. По същия въпрос генералният секретар на ООН Бан Ки-мун отправи от Сочи символичен призив към света да се вдигне на крак срещу нападките срещу хомосексуалистите в Русия, припомня АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
apokalipsis

2014.02.13 | 18:39

2
Izchadiata na satanata mnogo skoro shte otidat v nebitieto !
ddd

2014.02.13 | 18:39

1
От оня ден Еврейският съюз официално се превърна в ЕврейоГейски, но разбира се, приемането на доклада "Луначек" от ЕП бе добре скрито от "авторитетните" медии.

Добави коментар

Водещи новини