Саркози: Франция ще продължи военните операции в Либия

  • 24 август 2011 21:26

  • 783
  • 1
Саркози: Франция ще продължи военните операции в Либия
© Guliver/Getty Images

Френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в заяви днес, че Франция ще продължи участието си във военните операции в Либия с мандата на ООН толкова дълго, колкото е необходимо, предаде Ройтерс.

"Готови сме да продължим военните операции по силата на Резолюция 1973 на ООН дотогава, докогато нашите либийски приятели преценят, че това е необходимо," заяви Саркози пред журналисти пред президентския дворец след разговора си със заместник-председателя на Преходния национален съвет на Либия Махмуд Джибрил.

Саркози съобщи още, че обявената по-рано международна конференция, посветена на подготовката на Либия за ерата след Кадафи, ще се състои в Париж на 1 септември. В конференцията под надслов "Приятели на Либия", освен Контактната група за Либия ще бъдат поканени да участват Русия, Китай, Индия и Бразилия.

Франция бе първата държава, която призна ПНС и стана мотора на натовската кампания на въздушни удари срещу силите на Кадафи.

Застанал до Саркози, Джибрил призна, че сраженията още не са прекратени и че новото либийско правителство ще се нуждае от огромна подкрепа от страна на Запада. "Предстои ни още една свирепа битка - битката за възстановяването на страната," подчерта той. Джибрил каза освен това, че не разполага с никаква информация за местонахождението на Муамар Кадафи.

Последвайте канала на

783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛИБИЕЦ

2011.08.30 | 22:46

1
ТАКА ЛИ ИЗГЛЕЖДАТ МАЙКОПРОДАВНИЦИТЕ /НЕ САМО В ЛИБИЯ / ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини