В Париж протестираха срещу гей браковете

  • 02 февруари 2014 19:49

  • 949
  • 1
В Париж протестираха срещу гей браковете
©

Десетки хиляди противници на гей браковете, на асистираното възпроизводство при женски двойки и на "теорията за половете" демонстрираха днес в Париж, разкривайки колко силен е консерватизмът във френското общество, предаде БТА, цитирайки АФП.

Демонстрации имаше и в други градове, като особено многолюдна беше тази в Лион. Въпреки че след легализацията на гей браковете  социалистическото правителство на Оланд не предвижда да разреши нито асистираното възпроизводство при женски двойки, нито легализирането на сурогатното майчинство, част от френското общество държи да защити традиционното разбиране за семейство от посегателствата на това, което протестиращите определят като "фамилиофобия", посочва АФП. На първа страница вестник "Монд" днес излезе със заглавие "Пробуждането на реакционната Франция".

Повод за демонстрацията е включително обществената полемика през тази седмица по повод експериментална училищна програма, която цели да възпитава равенство сред момичетата и момчетата. Крайнодесни организации твърдят, че тази програма "пренастройства" съзнанието на децата, подбужда ги да отхвърлят сексуалната си идентичност и дори насърчава хомосексуализма. В знак на протест много родители не пуснаха тази седмица децата си на училище.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
949 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2014.02.04 | 16:54

1
V BbLGARIQ SbSHTO TRQBVA DA E SbSHTIQ ZAJIN......

Добави коментар

Водещи новини