Италиански министър подаде оставка след разговори, уличаващи я в злоупотреби

  • 27 януари 2014 09:52

  • 1477
  • 1
Италиански министър подаде оставка след разговори, уличаващи я в злоупотреби
©

Министърът на земеделието, прехраната и горите на Италия Нунция ди Джироламо подаде оставка след скандал с подслушани телефонни разговори, уличаващи я в злоупотреби, съобщиха световните агенции, предава БТА.

В момента италианското правосъдие води разследване на представители от администрацията на родния й град Беневенто, като в материалите на следствието фигурират подслушани телефонни разговори, от които става ясно че Ди Джироламо е съдействала за назначаването на свои познати в сектора на здравеопазването.

В италианския печат се появиха информации, че финансовата полиция разследва нейното министерство за злоупотреби с европейски фондове на стойност близо 9 милиарда евро.

Ди Джироламо отрича обвиненията и самата тя не е обект на разследване, но обясни, че подава оставка, тъй като не може да продължи да работи в правителство, което не е защитило честта й.

В коалиционното правителство на Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през тя представляваше бившата партия на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 "Народ на свободата", но мина в новото политическо формирование "Нов десен център", оглавено от Анджелино Алфано.

Джироламо е третата министърка в правителството на Лета, оказала се в центъра на скандал. Преди това оставка подаде министърката на спорта, младежта и равните възможности и олимпийска шампионка Йозефа Идем след обвинения в неплащане на имотен данък.

Опозицията поиска и оставката на министърката на правосъдието Ана Мария Канчелиери, след като медиите съобщиха, че е ходатайствала за замяна на затвора с домашен арест за нейна позната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.28 | 14:14

1
Това в БГ никога ама никога нема да стааане.Маменцето ви да...български политици.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини