Британският премиер: ЕС да не спъва добива на шистов газ

  • 24 януари 2014 16:18

  • 1540
  • 3
Британският премиер: ЕС да не спъва добива на шистов газ
©

Европейският съюз не трябва да слага пречки за шистовия газ, каза британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., предаде ИТАР-ТАСС.

Министър-председателят на Обединеното кралство на Световния икономически форум в Давос даде пример със САЩ, където тази технология не е забранена и добивът е превърнала икономиката по-конкурентоспособна. "Трябва да има стимули за фирми, използващи фракинг (технологията за добиване на шистов газ чрез хидравличен натиск върху земните пластове)", допълни той. Камерън призна и за екологичните опасности от фракинга. Премиерът на Великобритания обаче подчерта, че е възможно да се въведе регулация при използването на тази технология, която може да доведе до замърсяване на околната среда.

Правителството в Лондон се надява с добиването на шистов газ ще позволи на страната да ограничи вноса на синьо гориво, като започне разработката на находищата в Северно море. Обединеното кралство се опасява от мерки на Брюксел, които могат да ограничат добива на шистов газ. Ред държави от ЕС, като България, Германия и Франция въведоха мораториум върху използването на фракинг.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1540 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
zxzxzxzx

2014.04.11 | 19:57

3
шистова отрова през трупа ми

2014.04.11 | 19:56

2
Камеpън говедо ингилйзко имате си остpов дупчете си там на воля в Евpопата не се бъpкайте!!

2014.04.11 | 19:56

1
а тоя остров да не би да е в Африка бе отворко. Защо си против тази технология. Защото ти промиха малкото мозък от разни организации че е вредно и че парите отиват за фирмите и Т.Н. иТ.Н.. Да!!! било е вредно когато преди над 40 години в САЩ са започнали. Но от тогава до сега този процес е много усъвършенствуван и работи и дава много евтино гориво. И Гагарин когато летя не се знаеше дали ще се върне защото 11 други изгоряха като факли, но днес даже и китайците летят.

Добави коментар

Водещи новини