60% ръст на заявленията за евтаназия в Белгия

  • 23 януари 2014 11:23

  • 1265
  • 3
60% ръст на заявленията за евтаназия в Белгия
© Getty Images

За последната година броят на предварителните заявления за евтаназия в Белгия е нараснал с 60 процента спрямо 2012 г., като превишава 20 хиляди. Това съобщи белгийското здравно министерство.

Пояснява се, че преди две години заявленията са били около 13 хиляди, като тогава са били изпълнени над хиляда
умъртвявания. Предварителните заявления се подават поне пет години преди настъпването на състояние на заявителя, в което той не е способен повече да изрази волята си, или в което се намира в краен стадий на нелечимо заболяване.

Документите се подписват в присъствието на двама свидетели, като поне един от тях няма пряка връзка със заявителя и не може да се облагодателства имуществено от неговата смърт.

Според говорителя на Католическата църква в Белгия, законът изглежда се отваря все по-широко към умъртвяването на хора с недъзи - физически или умствени, както и за "уморените от живота". По думите на говорителя, това променя оценките за стойността на живота на някои хора.

Последвайте канала на

Novini.bg
1265 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.24 | 02:25

2
Хора, осъзнайте се - този живот не си е ваш, той ви е даден! Втори няма да получите, много внимателно се отнасяйте към това! Колкото и безнадеждно да изглежда положението, винаги можеш да очакваш чудо. Но ако сложиш край - това е краят

2014.01.24 | 13:16

3
Глупости.Имаме много животи така че ако не ви хареса не му мислете и се записвайте в програмата.А за недъгавите би трябвало и да не искат разрешение и без тва няма полза от тях.

2014.01.23 | 16:16

1
ako ne sprat da ni zombirat stavame nome r 1 v grafata'' umoreni ot jivota '' tova e sigorno.pone elektr.medii mogat da namaliat oborotite si

Добави коментар

Водещи новини