Германия и Швеция с призив към Украйна

  • 22 януари 2014 20:36

  • 1535
  • 3
Германия и Швеция с призив към Украйна
© Getty Images/Guliver

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер се обърна с призив към двете страни в конфликта в Украйна, предаде ДПА, като се позова на телефонен разговор на шефа на германската дипломация с украинския му колега Леонид Кожара, информира БТА.

Щайнмайер е заявил, че е ужасен от кадрите, които идват от случващото се в Киев и е определил информацията за загинали като силно смущаваща. "Разбирам обезкуражената опозиция, която от дни и седмици усеща, че нищо не се движи, че правителството и президентът не са направили решителна крачка към нея. Въпреки това запазваме позицията си, че насилието не е решение. Казваме това и на двете страни", е казал министърът по данни на германското външно министерство. Щайнмайер се обръща и с изрично послание към президента Янукович, че украинското ръководство не може сега да отговори с насилие и да пострадат още хора. "Правителството има  задължението да пази мирните демонстрации", добавя министърът.

В кулоарите на международната конференция за Сирия в Монтрьо шведският му колега Карл Билт заяви, цитиран от Ройтерс, че не вижда признаци "режимът" в Киев да е готов да седне на масата за преговори с опозицията. Запитан за отговора на ЕС, шведският първи дипломат каза, че все още предстои той да стане ясен, но със сигурност нещата нямало да останат, както преди.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1535 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.23 | 21:22

2
Малко им е на немците, че успяха да съсипят всички големи европейски икономики - Франция, Италия, Белгия, сега искат и още да вредят.

2014.01.23 | 21:22

3
ТИ СИ ИДИОТ, И ТО МАЛОУМЕН.

2014.01.23 | 21:22

1
УКРАЙНА НЕ ИСКА В ЕС! КОМПРЕНДЕ КАМАРАДЕН? И НЕ МИ ПУКА КАКВО ИСКАТ ГЕРМАНИЯ И ШВЕЦИЯ. НЕ СТАВА ПО ТОЯ НАЧИН.

Добави коментар

Водещи новини