Обвиниха Меркел, че пречи на гей браковете

  • 15 януари 2014 19:37

  • 1213
  • 3
Обвиниха Меркел, че пречи на гей браковете
© Getty Images

Канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се трябва да направи повече за утвърждаването на правото на хомосексуалните двойки да сключват брак в Германия, заяви днес доскорошният германски външен министър Гидо Вестервеле, цитиран от ДПА.

Вестервеле, който беше представител на либералната партия в предишния кабинет на Меркел, преди десетина години обяви, че е гей.

В интервю за списание "Щерн" бившият първи дипломат заяви, че Меркел пречи на напредъка в легализирането на гей браковете и допълни, че тя трябва да вземе решение през третия си мандат.

За разлика от Великобритания и Франция, Германия не признава еднополовите бракове. Миналата година обаче парламентът одобри промени в данъчното законодателство, които дадоха на гей двойките същите данъчни права като на регистрираните хетеросексуални партньорства.

Последвайте канала на

Novini.bg
1213 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.17 | 05:16

3
И КВО ОТ ТОВА? ДА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ОДОБРЯВА ПЕДЕРАСТИЯТА? МНОЗИНСТВОТО НЕ ИСКА ГЕЙ БРАКОВЕ!
Евгений

2014.01.17 | 03:05

2
Едва ли с подкрепата си за гей браковете Великобритания и Франция могат да бъдат сочени като еталон за морал. За нещо друго, може би, но не за това. Български политици, можете да вземете пример в това отношение от Меркел. Поздрави за смислените сънародници!

2014.01.16 | 23:13

1
ЛИНЕЙКИ ОТКАРВАТ ДЕЦА СЛЕД ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЕКСУАЛНА ПРОСВЕТА--отвори с google

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини