Деца управляват кметството във Виена

  • 22 август 2011 18:55

  • 2451
  • 0
Деца управляват кметството във Виена
© Интернет

От днес до края на седмицата виенското кметство е детска територия. Деца от 6 до 13 години могат свободно да влизат в общината в рамките на ваканционната програма "Хайде в кметството!" и да управляват града, съобщи Бюрото за връзки с
община Виена.

"Когато децата правят политика, много бързо се изправят пред същите въпроси, които трябва да решават възрастните политици. Вдъхновяващо е как те търсят идеи и решения, забавлявайки се и шегувайки се", заяви заместник-кметът за работа с деца и юноши Кристиан Оксонич.

Тази седмица за трета поредна година на децата са поверени въпроси като сметосъбирането, охраната, пощите, банковите дела. Забавленията са гарантирани в къта за игри, в градината с правилата за движението по пътищата, в художническото ателие.

Детската служба по труда предлага подходяща работа, а за реализацията на собствени бизнес идеи са определени свободни територии. Спечелените "пари" могат веднага да бъдат похарчени в магазина, ресторанта или на надуваемия замък.

В рамките на иницативата се провежда и детски фотоконкурс. Победителите в различните категории бяха обявени на 18 август и получиха награди. Изложбата е разположена в Аркадния двор на кметството, а мотото е "Голямо и малко". Една от отличените снимки във фотоконкурса e "Голям интерес към малки охлюви" на Катарина Визер, 10 години.

Последвайте канала на

БТА
2451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини