Показват филм на Алфред Хичкок за Холокоста (видео 18+)

  • 08 януари 2014 16:39

  • 4525
  • 0
Показват филм на Алфред Хичкок за Холокоста (видео 18+)
©

Британска телевизия ще покаже документален филм за Холокоста, в който има участие известният режисьор на лентите Психо и Птиците, пише лондонският в. Индипендънт.

Майсторът на трилъра е работил над филма през 1945 г. заедно със своя приятел барон Сидни Бърнстийн. В творбата са използвани кадри на британски и съветски военни, заснели престъпленията на нацистите през Втората световна война и избиването на евреите в концентрационните лагери. Режисьорът бил толкова потресен от видяното, че не се появил на работа в продължение на една седмица. Отначало е било планирано филмът да бъде направен в най-кратки срокове. След като работа по него е била приключено е било сметнато, че показването на кадрите на хората ще попречи на възстановяването на Германия след Втората световна война.

Пет от шестте ролки са били оставени в лондонски военен музей. Кадрите са били открити през 80-те от американски историк. Филмът Memory of the Camps (или "Паметта на лагерите") е бил показан на Берлинския кинофестивал през 1984 г. Тогава качеството на филма е било много лошо. Сега специалистите смятат да покажат филма във вида, какъвто е бил замислен от Хичкок. Лентата е била реставрирана с помощта на цифрови технологии. Като към филма ще бъде добавена и шестата ролка, която е била намерена наскоро. Филмът ще излезе през 2015 г. във връзка със 70 години от победата над Нацистка Германия. Заглавието на лентата се пази в тайна.

Част от "Memory of the Camps" може да видите тук. Кадрите НЕ се препоръчват за лица под 18 години. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини