Германските социалдемократи критикуват мерките срещу български и румънски имигранти

  • 29 декември 2013 20:09

  • 2615
  • 8
Германските социалдемократи критикуват мерките срещу български и румънски имигранти
© Getty Images/Guliver

Германски депутати разкритикуваха призивите на баварските съюзници на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се за по-строги закони за социалните помощи след отпадането от 1 януари на ограниченията за българи и румънци за работят в Германия, пише сайтът „Експатика”.

Християнсоциалният съюз (ХСС) очаква голям наплив от българи и румънци от догодина и изготви списък от предложения, които да ограничат отпускането на социални помощи на бедни имигранти. Сред мерките, които ще бъдат обсъдени на партийна среща през януари, има опити да се спрат всякакви плащания на социални помощи през първите три месеца от престоя на имигранти в Германия и по-строги наказания за измама при получаването на такива помощи, включително депортиране и отказ за бъдещо допускане в страната.

Членове на Германската социалдемократическа партия( ГСДП), която участва в новата широка управляваща коалиция на Меркел, осъдиха инициативата като опасна популистка. „Ако свирите такава мелодия, позволявате на крайнодесните екстремисти да танцуват”, заяви депутатът от ГСДП Михаел Хартман пред в. „Тагесшпигел”.

Зам.-председателят на ГСДП Айдън Огюз предупреди ХСС „да не създава обществени настроения срещу бедните с погрешни обобщения”. „Тези, които се държат сякаш хората от България и Румъния са бедни и се редят тук на опашка за социални помощи, не признават мнозината висококвалифицирани хора, които работят тук, например като лекари”, каза тя в изявление вчера, допълва БТА.

Държавният изследователски институт към Федералната агенция по заетостта счита, че броят на българите и румънците в Германия може да нарасне до между 470 000 и 550 000 души спрямо сегашните 370 000 души, от които около 10% са получили помощи за дългосрочна безработица тази година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2615 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.02.25 | 11:49

8
И НАШ КАЛФИН ТАКА. ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖА ДА ОПРАВИ, НО РЕВЕ ПРОТИВ АНГЛИЧАНИТЕ, ЧЕ ХОДИМ ТАМ ДА РАБОТИМ ЗА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ. АМИ БАЙЧО, АКО НЕ БЯХТЕ ОКРАЛИ ВСИЧКО НЯМАШЕ ДА ЕМИГРИРАМЕ БЕ. СМОТАНЯК. НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ПОСТРОИТЕ СОЦИАЛИЗМА И ВСИЧКИ ДА СМЕ ДОБРЕ? И НАКРАЯ САМО ВИЕ ЗАБОГАТЯХТЕ.
ПИТАМ И НЕИСКАМ ОТГОВОР

2014.02.25 | 11:48

7
Нямали кой да подведе под съдебна отговорност черния Костов и Моравей???Нямали прокорор в тая скапана държава да разследва всички сделки от масовата правитизация??? Искаме да знаем от 6000000 (милиона) работещи и имащи право на дялове(25 хиляди лв в бонове) от масовата правитизация на претприятията, колко хора или работници има в бордовете на директорите или с реални акции в частните предприятия за 100 000 000 000 (милярда) лева, аз знам,че са не повече от 5-6 хиляди...КОЙ ПРОКОРОР В ТАЗИ КОРОМПИРАНА ДЪРЖАВА ЩЕ НАПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ И ВКАРА В ЗАТВОРА ЧЕРНИЯ КРАДЕЦ И ПОСТАВЕН КОМУНИСТ КОСТОВ В ЗАТВОРА???

2013.12.31 | 19:25

5
НЯМА. НО ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ЩЕ ИМА!
Граф Монте Кристо

2014.02.25 | 11:47

6
В Германия има милиони техни безработни, които от години (по 10-15-20-30 години!) не работят и не искат да работят, плаща им се наема, тока, отоплението и имат много повече средста за живот, отколкото много от работещите в България! Това е само защото са германци! По цял ден лентяйстват и правят само глупости! Плащат се пенсии и на жени, които НИКОГА не са работили и не са плащали на пенсионните каси! Това обаче е "нормално"! В Германия важи следното - докато чужденците вършат тежка и вредна за здравето работа и плащат данъци - те са добри. Но ако се разболеят те самите, или трябва да се грижат за болен от семейството си и имат нужда от помощ - тогава те стават изведнъж много ЛОШИ (независимо колко години са работили и са плащали данъци) и трябва да изчезнат по най-бързия начин от Германия...

2013.12.31 | 15:13

4
Германия не е България и няма да позволи определени групи мързеливи,крадливи,необразовани и нахални да яхнат други групи.

2013.12.31 | 15:05

3
ГЕРМАНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ СА СЪЩИТЕ ЛИЦЕМЕРИ КАТО НАШИТЕ. САМО СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ КОЛКОТО ДА ОБВИНЯТ И ОКЛЕВЕТЯТ ДРУГИТЕ. НЕЩАСТНИЦИ.

2013.12.31 | 15:05

2
хора, които са искали да построят нещо и са построили един затвор / социалистите / нямат право да управляват

2013.12.31 | 14:38

1
Покажете на света как се интегрират "българи и румънци".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини