Папа Франциск се помоли за мир

  • 25 декември 2013 14:41

  • 1659
  • 4
Папа Франциск се помоли за мир
©

В днешното си традиционно коледно послание "Към града и света" Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март отправи молба към всички враждуващи страни да осигурят достъп на хуманитарна помощ до милионите пострадали от войната в Сирия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Конфликтът в Сирия разби напоследък живота на премного хора, подбуждайки омраза и желание за мъст. Нека продължим молитвите си към Господа, за да избави от нови страдания обичния сирийски народ, а враждуващите страни да спрат всякакво насилие и да осигурят достъп за хуманитарната помощ, каза Светият отец от балкона на базиликата "Св. Петър", по време на първата си служба "Към града и света".

Католическият първосвещеник отправи моление да се възцари мир в Централна Африка и Южен Судан. "Дарувай мир на Централноафриканската република, често забравяна от човеците. Ти желаеш мир и за тази земя, разкъсвана от ширещо се насилие и мизерия, където мнозина са без подслон, без вода и храна, без минимално потребното за живот", заяви Хорхе Марио Берголио.

Наместникът на св. Петър призова за "насърчение на съгласието в Южен Судан, където днешното напрежение вече взе жертви и заплашва мирния съвместен живот в младата държава". Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март спомена също "неспирните нападения" срещу мирни жители в Нигерия и съдбата на преместените лица в ДР Конго и в Африканския рог.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1659 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.28 | 20:53

4
Хахаха, та това е все едно Хитлер да пожелае на евреите весела Ханука и те да му ръкопляскат. Тъпи селяни хем не знаете каква е играта хем бързате да се направите на благочестиви.
Герчо с тамбурата

2013.12.28 | 20:53

2
И ти пък хъмма го каза- Папата и мир, това са две изключващи се взаимно неща, Та този стои в центъра на всички ккървави войни в човешката история

2013.12.28 | 20:53

3
Поредния боклук се обади против Папата хахахахахааа

2013.12.28 | 20:53

1
ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ ВЕЛИК ЧОВЕК!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини